🖨

isoleren & besparen

Isoleren of na-isoleren van je buitengevel is altijd een win-win oplossing. Door de stijgende energieprijzen en de hoge premies is het nu interessanter dan ooit om gevels te isoleren!

Wanneer je wil bezuinigen op je energiekosten is het isoleren van je gevel één van de meest efficiënte oplossingen om het energieverbruik op een duurzame manier te verlagen, minder energieverbruik betekent ook minder verbruik van bvb. stookolie, gas, enz.. dus minder uitstoot van schadelijke stoffen, dus beter voor het milieu.
Dit kan zowel in nieuwbouw of in renovatie gebeuren.
In combinatie met onze diverse gevelafwerkingen laten wij uw nieuwbouw of renovatieproject er prachtig uitzien.

Met buitengevelisolatie creëer je een naadloze, sluitende isolatieschil zonder koudebruggen. Door de warmte binnen te houden en de koude buiten bespaar je flink op je energiefactuur.
Door te isoleren krijgt je woning een totaal nieuwe uitstraling en is je gevel goed beschermd tegen vorst, vocht, vuil, … Problemen met bv. doorslaand vocht behoren tot het verleden. Door uw buitengevels te isoleren bescherm je de onderliggende structuur tegen alle weersinvloeden zoals neerslag, warmte (zomer) en vriestemperaturen, op deze manier voorkom je thermische onderbrekingen, koudebruggen, condensatie en vriesschade.

Buitengevelisolatie is zeker een geschikte keuze:

  • Als je deze wil laten samengaan met andere werken zoals het plaatsen van nieuwe ramen, dakgoot enz…
  • Indien uw buitenmuren geen spouw hebben. (Gebouwd voor 1920)
  • Indien uw bestaande spouw kleiner is dan 4cm, vervuild of beschadigd is.
  • Indien de bestaande gevel beschadigd is, voegwerk dat loskomt en/of scheuren in het metselwerk met vochtproblemen als gevolg.
  • Als je meer wooncomfort wil, doordat je geen last meer hebt van koude luchtstromingen, je binnentemperatuur blijft constant en ook eventuele geluidsoverlast vermindert fel.

Bij Bomuur worden de regels voor het plaatsen van een buitengevelisolatiesysteem nauwkeurig opgevolgd en toegepast.
Een systeem voor buitengevelisolatie is wel degelijk een volwaardig systeem. Alle componenten zijn precies op elkaar afgestemd en de uitvoering vergt professionele kennis. Bij buitengevelisolatie komt namelijk meer kijken dan wat isolatiemateriaal tegen de muren bevestigen. Een nauwkeurige uitvoering en correcte plaatsing zijn cruciaal om luchtlekken, temperatuurschommelingen, condensatie en koudebruggen te vermijden!

Dit systeem kennen we ook onder de naam ETICS. (External Thermal Insulation Composite System)
Hierbij worden verschillende componenten, laag per laag én rechtstreeks op de gevel worden aangebracht. We onderscheiden de lijmlaag,het isolatiemateriaal, pluggen (indien nodig),wapeningslaag met glasvezelbewapening,hechtingsprimer,de afwerkingslaag en alle toebehoren zoals de nodige profielen enz…
Al deze systeem componenten worden bij dezelfde leverancier aangeschaft, waardoor het systeem en de garantie erop ook gegarandeerd is!

Bomuur werkt met grijze EPS isolatie platen, (geëxpandeerd polystyreen met grafiet), met een isolerende of lambdawaarde van 0,032 W/(m.K).
Het is een isolatieplaat van geëxpandeerd polystyreen hardschuim. Het materiaal bevat tal van gesloten luchtbellen met binnenin stilstaande lucht. Ze worden in de vorm van stijve panelen tegen de bestaande buitengevel geplaatst. Ze worden ofwel verlijmd of verlijmd en geplugd tegen de draagmuur.

EPS buitengevelisolatie kan afgewerkt worden met tal van materialen zoals crepi of spuitkurk.
EPS is ook wel bekend onder de naam Tempex of piepschuim isolatie. Het is een afkorting van geëxpandeerd polystyreen. De isolerende werking van de platen is vooral te danken aan de stilstaande lucht die in de platen zit opgeslagen.
EPS heeft het voordeel dat het heel licht is in gewicht. Hierdoor is deze isolatie gemakkelijk te tillen en te plaatsen.
EPS wordt gemaakt van geëxpandeerd polystyreen en wordt in de volksmond ook wel piepschuim genoemd. Een kubieke meter EPS bevat meer dan 10 miljoen afzonderlijke polystyreenbolletjes. Verder bevatten deze bolletjes meer dan 2500 met lucht gevulde compartimenten. Door deze structuur is EPS 98% lucht en slechts 2% polystyreen.
EPS werkt uitstekend voor thermische isolatie, vanwege de stilstaande lucht die opgeslagen zit in de platen. Stilstaande lucht is namelijk uitermate geschikt als isolator.
EPS is licht in gewicht,veroorzaakt geen huidirritatie,drukvast,met lange levensduur,(H)CFK-vrij en milieuvriendelijk: Omdat EPS slechts uit één materiaalsoort bestaat, is EPS een isolatiemateriaal dat keer op keer gerecycled kan worden (100% recyclebaar),rot- en schimmelvrij en waterafstotend.

Vrijblijvende offerte

Stap 1 van het 10-stappenplan:   Vraag een vrijblijvende offerte aan.
We contacteren u zo snel mogelijk en regelen de volgende 9 stappen.